Joaquim Paladella

dimecres, de setembre 27, 2006

L’EBRE EN TEMPS D’ELECCIONS

Molts cops he pensat que les coses passen massa ràpid, que moltes vegades les certeses d’avui deixen de ser certes l’endemà, que el que ahir era indiscutiblement blanc, avui ens adonem que no era tan blanc i que el pas del temps ens fa veure que de vegades acaba essent incomprensiblement negre.

El món és així, i així l’hem de prendre però potser seria bo que el temps no anés tan de pressa i que tots sapiguem valorar les coses, i també, i perquè no, gaudir de tot el que aconseguim avançar i de la manera com ho fem. Tot el que s’assoleix avui s’oblida demà, i no deixa de ser injust per l’esforç que ha costat assolir aquest avanç.

Un exemple de tot plegat és com vivia fa uns tres anys les eleccions al Parlament català la gent de les Terres de l’Ebre, de les nostres terres,i com les veu i viu avui.

Eren temps revolts en què la gent estava inquieta i agitada, la por i l’eminència del transvasament del riu incitava a la gent a sortir al carrer a protestar per un fet que posava en perill el nostre futur, alhora que posava al descobert l’oblit i la desídia d’uns governants que durant anys, gairebé des de sempre, ens havien tractat com a terres i gent de segona.

Si val a dir la veritat, molt poques persones teníem en els nostres crits de protesta la plena convicció que acabaríem evitant aquest transvasament. És evident, però que hi ha hagut gent que ha complert la seua paraula i ens ha ajudat.

Per això, avui la gent no té aquesta por, el transvasament forma part d’un mal son gairebé oblidat. La gent viu des de casa amb tranquil·litat aquest temps d’eleccions, amb la confiança que no hi ha res que amenaci directament el seu futur, com va passar fa pocs anys.

És, però, evident que de vegades tinc la sensació que el temps, poc a poc, dia a dia, va corrent una cortina d’oblit injust i arriscat; injust, per l’esforç que va costar, i dic arriscat perquè si tan fàcilment oblidem les coses, pot tornar a passar.

És curiós veure ara com alguns polítics que van apostar per aquest transvasament, com a moneda de canvi per conservar la seua cadira, avui tornen a traure el cap tot dient que són els millors per defensar la gent de la nostra terra.

Diuen que tot ho fan per Catalunya, pensant que està tot oblidat. És que el temps corre massa, i el que avui és blanc, sense cap dubte pot tornar a ser negre, i aquesta gent veu una bona oportunitat perquè l’oblit faci possible que tot torni a ser com abans.

Diuen que no s’ha fet res durant aquest any! El cert és que a les Terres de l’Ebre la gent està tranquil·la, viu els problemes quotidians com qualsevol català, no tem pel seu futur, són temps d’eleccions... crec que no seria ni bo ni just oblidar.

11 Comments:

 • At 8:40 p. m., Anonymous Anònim said…

  Sr Paladella,deixem-nos de transvasaments,ja que vosté va anar a una o dues manifestacions per sortir a la foto,gràcies a la societat civil,que no pas als polítics de torn el transvasament ,de moment és aigua passada.Encara queda on farà cap l'aigua del Xerta-Sènia.
  Avui en dia tenim tres problemes mediambientals de primer ordre com són les tèrmiques de Riba.Roja,Faió i Mequinensa,la massificació eòlica de la Terra Alta i el cementeri nuclear que posiblement anirà ubicat a La Ribera,la nostra comarca veïna.Vostè fuig d'estudi en el seu escrit i no piula de tot això,ni per bé ni per mal.Com a diputat que és encara es a temps de donar la seva opinió en aquest block electoral.Els votants ho agraïrem.La nostra Terra Alta no mereix pel seu futur i el dels nostres fills ser un calvari plagat d'erogeneradors i de línies elèctriques.No tinc constància que vostè s'hagi oposat fermamnet a tot això.Tampoc en tinc que hagi fet res per aturar aquest desgavell que malmetrà per sempre "LO PARADÍS RURAL".
  Ja que vostè diu que no és just oblidar, li he de dir que a la comarca hi ha gent que tenim memòria tant de l'actitut de l'anterior govern de CIU (inclòs el benefactor i pro-eòlic Xavier Pallarès) i de l'actitut del govern tripartit envers les nostre estimades contrades.Doncs ,la societat civil veiem que per a conservar les trones com a moneda de canvi els càrrecs electes comarcals dieu AMEN a tota la merda que no volen a L'Empordà ni a Barcelona.Està clar "Manos" que vatros no maneu i que tant sols feu lo que os diuen des del despatx on els poders econòmics que ens hipotecaran de per vida tallen l'abadeixo.
  Potser,encara que ateo, votarè a la Mare de Deu de la Fontcalda ,ja que cada cop que passa els polítics que mos tenieu que protegir en lloc d'èsser MAS sou MENOS.

   
 • At 4:39 p. m., Anonymous Anònim said…

  Quina barra, Paladella!! Ni tu, ni la immemsa majoria de la Terra Alta, mos vam oposar al trasvassament de l'Ebre. Te/mos se'n refot, lo trasavassament, a la Terra Alta. Traspues demagògia, oportunisme i mentides en totes les lletres d'este pamflet. Ets la viva imatge del transfuguisme més descarnat: on són aquelles temps de comunista, amic Paladella, empegant cartells d'Iniciativa al teu "estimat" poble de Batea que ara et vota socialista (avui, perquè demà què et votarà?).

   
 • At 8:56 p. m., Anonymous Anònim said…

  Olé, olé y olé, zeñor Paladella, a bailar sevillanas se ha dicho !!!

   
 • At 8:37 p. m., Anonymous Anònim said…

  Mos haurem de fer de l'Aragó.Al Matarranya no en volen cap ni un de molí.

   
 • At 8:48 p. m., Anonymous Anònim said…

  Sr Paladella,vostè que és diputat a Barcelona com és que encara no ha manifestat cap opinió sobre el cementeri nuclear que volen colocar-mos a les Terres de l'Ebre?
  Sí te un bloc epero que doni resposta a la pregunta que l'hi he formulat en la mateixa pàgina d'opinió.Atentament:un ciutadà preocupat per l'esdevindre de les nostres comarques.

   
 • At 10:22 p. m., Anonymous Anònim said…

  sr. Paladella te tota la raó avui, jo he anat a totes les manifestacions fora i dins de les terres de l'ebre, dormo més tranquila. Pero vull dir-li que almenys jo tinc clar qui va estar a l'alçada i qui no. De totes maneres permetim dir-li que alguns van jugar a dos bandes i ara no se aqui volen enganyar, els de Ciu son i van ser uns BOTIFLERS.I que no ens meregin més la perdiu.

   
 • At 2:50 p. m., Anonymous Anònim said…

  Que n'opines joaquim de les tèrmiques de Faió i Riba-roja?
  Penses que poden afectar a les vinyes?
  Creus que poden hipotecar,al igual que els parcs eòlics i les línies d'evacuació eòlica el futur turístic de la nostra comarca?
  com és que abans de ser diputat estaves en contra de segons quins projectes que afecàven al territori com L'ENRON i el transvasament i ara que tens cadira no dius res?

   
 • At 2:55 p. m., Anonymous Anònim said…

  Per lo que es veu lo teu bloc no està per contestar opinions.Per lo vist és una pura i dura maniobra electoral.Els lectors del teu bloc ,fins i tot poden pensar que ni tant sols hi escrius i que l'opinió de la gent et fot tant com la teua comarca.Hi ha un munt de comentaris que mereixen una resposta valenta.A pos que et pensàves bateà que la gent no entre a internet?

   
 • At 9:21 p. m., Anonymous Anònim said…

  paladella en el ayuntamiento de batea donde tu eres el alcalde de unos años para aqui, an dejado el trabajo unos cuantos trabajadores del ayuntamiento, y lo mas sonado hasido que hace poco otras personas an dejado tambien el trabajo del ayuntamiento, dos trabajadoras de la ofecina y una trabajadora que hacia de vigilante, esto no parece normal,por lo que he escuchado nose han marchado contentas, ni mucho menos,,alguien puede explicarlo,lo que hapasado. ...otra cosa otros dos trabajadores tambien fueron sansionados con una falta grave,

   
 • At 9:23 p. m., Anonymous Anònim said…

  por lo que veo en el ayuntamiento de batea los trabajadores deben de tener mucha movida, con tanto cambiar de trabajadores,alguien puede decir mas cosas de lo que pasa en el ayuntamiento de este pueblo.

   
 • At 7:51 p. m., Anonymous Anònim said…

  por lo que veo en el ayuntamiento de batea, siguen con los follones con los trabajadores, ay descontento de trabajadores por algo sera, alguien puede contar lo que pasa con los trabajadores

   

Publica un comentari a l'entrada

<< Home