Joaquim Paladella

dimarts, d’octubre 17, 2006

CREUAR LA RATLLA

És evident que CIU amb el seu DVD ha aconseguit que se’n parli del que ell vol. És evident també, que aquest DVD és pot ser la culminació d’un estil de fer política.

Sempre he pensat que en la política diària del cos a cos, de la crítica de l’altre, sempre s’ha de tenir molt en compte de no creuar “la ratlla”.

Aquesta ratlla, que jo la definiria com la que marca la legítima crítica de la gestió política, sense deixar mai l’àmbit del que és lo públic i no entrar en terrenys privats, ni personals, és també la que no manipula la realitat, ni utilitza la mentida i la que de cap manera deixa de costat qualsevol criteri moral per aconseguir els seus objectius.

Aquesta ratlla sense cap dubte la ha creuat CIU, i no és d’avui, sinó des de que es va veure a l’oposició i va decidir sigui com sigui recuperar el govern que ells entenen com propi, que havien tingut sempre i que als seus ulls se’ls hi va arravassar.

Jo, des que vaig accedir al càrrec de diputat he viscut i patit aquesta política, atacs a la meva persona i família, anònims ficant-se amb el meu fill, atacs al poble de Batea amb la finalitat d’arribar a mi, descrèdit i difamació constants utilitzant tots els mitjans possibles, era i és el pla B de CIU per retornar a la “seva” Generalitat.

Avui comencem la campanya amb aquest DVD, salta per l’aire tot respecte pels demés partits, utilitza imatges reals i d’altres que no, distorsiona i manipula, per a mi indiscutiblement creua la ratlla.

Creuar la ratlla tal com li vaig dir un cop al Sr. Pallarés fa un temps, dóna legitimitat als altres per creuar-la també, i tot plegat no és bo ni per la política, ni per Catalunya, ni per la gent a la que tots els partits diem servir.

En contradicció però si no la creues, qui la ha creuat té avantatge i això a més de tots els adjectius d’immoralitat possibles és injust. I això és al meu entendre el que busca CIU, treure avantatge perquè sap que no tots estan disposats a creuar una ratlla en que a més de la credibilitat posa en perill la convivència.

Aquesta política és similar a la del PP a la resta d’Espanya, on igual que CIU no ha entès com ha pogut perdre el govern espanyol. I és que cada cop CIU és més idèntic al PP, al temps que tots dos a la vegada fan un viratge a posicions més extremes dins de la política: un catalana i l’altre espanyola.

Entenc que la situació que s’ha anat creant és complexa i complicada, l’ofensiva mediàtica és molt potent i que a la gent al temps que li sobte, li dificulta i molt, pensar amb nitidesa del que és la política, i del que s’ha fet realment i del que s’hauria de fer. És però únicament la gent la que ens pot fer superar aquesta situació, ha de saber que aquestes eleccions són extremadament importants, és per això que passa això, i que a pesar de tot, a casa seva amb tranquil•litat, ha d’intentar triar el gra de la palla, la realitat del fum i saber veure on anem, i què ens convé més a cadascú i pel conjunt de la societat.

És molt important però que la gent digui la seva opinió, perquè qui creua la ratlla sap que amb això provoca disconformitat i desencís en la política, i això també és part del seu objectiu, que la gent es quedi a casa i no vagi a votar, ells ja hi aniran.

3 Comments:

 • At 2:46 p. m., Anonymous Anònim said…

  sr. Paladella em sembla molt assenyat el que diu,i estic d'acord en que amb el DVD la qualició nacionalista ha fet un gir total a la dreta més rancia, que no es altra que l'espanyola, però jo m'en alegro ja que per fi els ha caigut la "careta", vostés continuent fent propostes que els ciutadans les estem esperant.

   
 • At 9:34 p. m., Anonymous Anònim said…

  Tots els polítics que teniu responsabilitat esteu creuant la ratlla:
  malmetreu la nostra comarca!

   
 • At 10:30 p. m., Anonymous Anònim said…

  "La ralleta de Deu sempre es veu"catàvem de menuts.Segons el vostre programa electoral en matèria de Medi Ambient a les Terres de l'Ebre no dieu res de la massificació eòlica,segons he llegit avui a l'Ebre.Només parleu de la nova cultura de l'aigua ,cosa que l'ajuntament socialista de Tortosa incompleix amb l'aprovació del camp de golf de Vinallop.En fí los mismos ... con distintos collares deie mon pare.Quina llàstima sento de donar-vos el vot les passades eleccions.No heu complit res i per a més vergonya els impresentables de Ciu de la Terra Alta se n' enfoten de vatres als vostres morros.

   

Publica un comentari a l'entrada

<< Home