Joaquim Paladella

dimarts, d’octubre 03, 2006

RESPECTE INSTITUCIONAL

Fa ja uns quants anys que estic a la vida pública, com alcalde i després també com a diputat, i crec que hi ha quelcom molt important, que és un requisit imprescindible a l’hora d’exercir el teu càrrec. Vull dir que més que ser d’un partit polític o d’un altre, abans de res has de tenir en compte que tu representes el teu poble o la teua institució, és a dir, has de tindre clar que tu treballes i representes tothom, no únicament les persones del teu partit.

Dic això i m’he decidit a fer-ho des d’aquestes línies, perquè ja fa temps que veig que des de CIU no es té aquest respecte, que a la fi és el respecte necessari cap al poble i la llibertat d’escollir, que és l’essència de la democràcia.

Gairebé tots els anys que hem tingut govern de tripartit, en les visites institucionals del President Maragall o dels consellers de la Generalitat, sobretot a la Terra Alta però també a les Terres de l’Ebre, gairebé sempre no ha vingut mai representació de CIU.

El cas és tan exagerat que en les visites institucionals del president a la capital de la Terra Alta, ni tan sols ha vingut el president del Consell Comarcal, en una clara manca de respecte institucional i més encara en una deixadesa de les seues obligacions com a representant del Consell Comarcal.

Més greu fins i tot veig que un conseller visiti un poble i l’alcalde es negui a assistir als actes organitzats, com per exemple ha estat el cas de Vilalba dels Arcs, o que al meu poble, Batea, ni tan sols assisteixen ni a les inauguracions fetes per alguns consellers, mai venen a cap acte institucional per sistema.

Només són alguns dels exemples del que ha estat una constant, és a dir, tot indica que és un criteri de partit, imposat no sé si des de Barcelona o des de la mateixa direcció de Terres de l’Ebre, però és evident que és així.

Tot plegat crec que és molt lamentable. Nosaltres durant tots aquests anys llargs de govern de CIU, sempre vam guardar les formes i el respecte institucional assistint a tots els actes previstos en les visites el President Pujol o de qualsevol conseller, o fins i tot, algun cop i al meu poble, vaig haver de trucar als serveis de protocol per tal que se’m convidés a assisitir a les visites que programaven al poble i que no se m’havien comunicat, però jo sempre hi vaig ser present, representant tot el meu poble, com era la meua obligació.

Crec que aquesta activitat de CIU és força perjudicial per a la convivència diària dels nostres pobles perquè és baixar-ho tot a la lluita partidista, sense entendre que per damunt de tot estan els pobles i les persones, i són les institucions qui les representen.

En democràcia és necessari el govern i també l’oposició, però penso que no val tot, i les formes són també importants. Una persona ha de saber governar quan guanya però ha de saber estar a l’oposició quan no guanya. S’ha de respectar que el poble, la gent, pugui votar qui vulgui, perquè en definitiva aquesta llibertat i el respecte cap als altres és el que acabarà fent gran una societat.

És també aquest un motiu important perquè CIU estigui quatre anys més a l’oposició, crec que és bo que aprengui que no és obligació de ningú que ells siguin al govern, i que ells, com qualsevol altre, han de respectar les institucions, les formes i sobretot que entenguin que la llibertat és respectar els altres.

4 Comments:

 • At 8:46 p. m., Anonymous Anònim said…

  la dreta quan no mana trenca les regles del joc

   
 • At 8:55 a. m., Anonymous Anònim said…

  És tan lamentable i es dona una imatge tan caciquil d'aquesta dreta nacionalista ancorada en el passat, que crec que no ens ho mereixem ni les persones ni el territori. Un comentari sense importancia; pot un alcalde demanar que el President del seu país no vagi al municipi perquè ell estarà de vacances? Pot un president de Diputació dir que no assistirà als actes per incompatibilitat en l'agenda quan inaugura una àrea recreativa a menys de mitja hora de distància? En definitiva, estan a l'oposició per merits propis, i els falta molt per poder canviar la tendència...

   
 • At 2:01 p. m., Anonymous Anònim said…

  Marejant la perdiu al seu bloc electoral l'hi he de dir Sr Paladellla que sí que n'hi ha de problemes a la Terra Alta.Mentres vostè parla de respecte institucional ,cosa de la qual tots en som sabedors que el Sr Pallarés no en té,a la Terra Alta ens van venent la moto que sense molins no hi haurà progrès.Potser el tema de la massificació eòlica no és important pel Sr Paladella?.Ara per ara n'es el principal problema d'una comarca amb un potencial turístic de primer ordre,que comença a donar els seus fruits.Per lo vist ni vostè ni X. Pallarés tenen unes ments privilegides per entendre això.Somès me queda dir Deu no vulgo que surton escollits al Parlament.

   
 • At 11:47 p. m., Anonymous Anònim said…

  sr Paladella la dreta es així i no si pot fer més i el nostre territori per ells era com els ramats, petits però molt dócils i ara resulta que el ramat es va fent gran i més contestatari,estan ferits, i una ferida sols es cura a l'hospital "de la humiltat" i com voste diu l'oposició es el millor analgèsic.

   

Publica un comentari a l'entrada

<< Home