Joaquim Paladella

dilluns, d’octubre 09, 2006

Respostes

Quan vaig començar a escriure al meu blog, no pensava que hi hagués tanta gent que estigués interessada en el que jo pogués dir. És per això que estic prou sorprès de la gent que ha entrat i que, uns donant-me suport i altres criticant-me, em facin, a més, els seus comentaris.

He pogut veure que en aquests comentaris hi ha especialment interès per saber, o millor dit, que diga, quina és la meua opinió o postura referent als parcs eòlics, als diferents projectes de tèrmiques i de residus nuclears.

Primer que res voldria fer esment que jo visc a la Terra Alta i a més sóc pagès, és a dir, la meua feina de sempre es desenvolupa entre vinyes, ametllers, olivers i boscos. Dic això perquè ningú estima la comarca i la terra més que jo sabent el que és passar fred i calor, així com el tacte que té la terra en contacte amb els teus peus, sé el que se sent i com se sent, per això puc entendre i comprendre millor el que necessitem i volem en aquest món rural.

Quan em vaig posar en política ho vaig fer pensant que podia aportar quelcom en defensa d’aquesta terra i de la nostra gent, però mai amb la voluntat d’anar-me’n, ni de la terra ni de l’ofici. Us asseguro que continuo fent de pagès tot el que puc, i que ho seguiré fent ara com després de la política. La meua il·lusió és que el meu fill també sigui pagès; per cert, ahir li va arribar la incorporació aprovada, avui puc dir que ja és pagès.

Tot plegat em fa entendre la preocupació d’alguns comentaris, encara que els entenc exagerats en el que fa referència a l’energia eòlica i els comparteixo pel que fa a la preocupació pels projectes de tèrmiques i nuclears.

Jo i molts companys de la UPTA a la comarca ens hem fet un tip de criticar i protestar contra l’energia nuclear i proposar la seva progressiva substitució per les energies renovables, i també l’eòlica.

No em sembla ara coherent amb els nostres pensaments anar-hi en contra, més quan l’entenc com una energia neta, encara que com tot, també té la seua part menys favorable.

Vivim en una societat on cada cop consumim més energia, fins i tot per escriure en aquest blog la necessitem, i per tant això fa que l’haguem de produir, i entenc que és millor fer-ho amb solars i eòliques que amb nuclears o tèrmiques.

Per això entre altres coses, estic a favor de l’energia eòlica, encara que com sempre he dit, amb seny i coneixement, i això és el que hem fet al nostre poble, fer servir el coneixement i dir sí fins a cert límit, i dir no a partir d’aquest límit, és per això que a Batea la gent entén la nostra postura.

És aquest límit el que penso que han de marcar la crítica i el desacord, i ha estat el nostre esforç que aquest límit fos consensuat i acordat a la comarca, però mai CIU ho ha volgut, i recordo que avui per avui a molts pobles de la comarca governa CIU i al Consell Comarcal, també, i a més aquesta CIU és la del Sr. Pallarés.

Entenc, però, que el debat de l’energia eòlica no ha de centrar el debat de la comarca ni és bo fer tremendisme perquè no és real, estic segur que hi ha futur, és per això que hem de parlar d’infraestructures, d’educació, d’economia, de pagesia, de la mateixa Terra Alta... A tot plegat estic obert.

3 Comments:

 • At 5:47 p. m., Anonymous Anònim said…

  Estic totalment d'acord respecte a això de l'energia eòlica. Molts troben els molins de vent "feos", però jo crec que denoten progrés i respecte medioambiental. I que conste que tinc els molins al davant mateix de casa, és el primer que veig quan miro per la finestra de la meua habitació.

  L'energia de demà és l'energia renovable, això tothom ho sap. Jo plantejo als que hi estan en contra una pregunta què preferixen, molins o nuclears? S'ha de ser respectuós amb el medi ambient

   
 • At 3:20 p. m., Anonymous Anònim said…

  Podrà algun dia el senyor Paladella contestar alguna cosa o donar la seva opinió sense nomenar CIU???
  Crec que no...

   
 • At 4:29 a. m., Anonymous Anònim said…

  molt intiresno, gracies

   

Publica un comentari a l'entrada

<< Home